Vår första båt

Vår första båt

Vintertid

SkrovPosted by Kerstin Ljunglöf Sun, October 28, 2012 20:35:44

Jo, visst märks det att det blivit vintertid när hela båten är täckt med frost, och att man istället för att ösa det vatten som tagit sig in, istället måste hacka bort det.

Men finns det något bättre att göra en kall klar höstdag, eller tidigt kommen vinterdag, än att spendera den med Ash och värma upp sig med lite hackande, bankande, skärande och svetsande?

För jovisst, även Kerstin har börjat lära sig konsten att svetsa. Med en hel båt att öva sig på borde det kanske gå lätt, men för att göra det ännu lättare har Vuxenskolan fått hjälpa till. Tre timmar varje måndagskväll samlas ett gäng farbröder och Kerstin i Peder Skrivares Skola, Varberg, för att svettas med gas, pinnar och obekväma hjälmar. Det är härligt med intressen!

Så hur långt kom vi idag? Jo, propelleraxeln är åter på plats och lagret sitter tillbaka på den plats där det suttit ett par gånger tidigare. En extra förstärkning svetsades fast på insidan av båten och den plåtbit som fäster själva lagret blev något grövre än tidigare, därmed har även designen ändrats något och funktionen kanske till och med blivit ännu bättre.

Dagens Haiku:
kall i morgonljus
löven har strax fallit klart
svetslågan värmer

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ivan Sun, November 11, 2012 06:20:02

Va duktiga ni är! När planerar ni att putsa rostfria detaljer och fundera på om Navigatorn kanske sitter lite snett? (när blir det sjösättning) ?

Lycka till och håll er borta från spacklet...