Vår första båt

Vår första båt

Mera plåt

SkrovPosted by Kerstin Ljunglöf Mon, August 27, 2012 21:26:30

Äshly har firat ett år nu i augusti och hon har därmed hunnit göra ytterligare ett varv längs sjöar och forsar i Hallands kommun. Årets Kungsbacka River bjöd på betydligt mindre vind än förra året, vilket gjorde att Äshly stolt kunde glida över mållinjen på en två timmar snabbare tid än då. Den otroliga placeringen blev näst först bland de fyra sista kanoterna. Detta ärofulla lopp har tyvärr fått resultera i att Ash fått lite mindre uppmärksamhet än vad hon egentligen förtjänar, men nu är arbetet åter igång.Förnyelsen av självlänsarna påbörjades för en tid sedan och är nu klara, precis så rejäla som tanken var från början. Den inre slangdiametern är på 61 mm och nu borde sittbrunn kunna tömmas snabbt om den blir vattenfylld. Slangen är en avgasslang som ska klara höga temperaturer, vilket är nödvändigt då de går förbi nära motorn. Inte heller de 2-tums rostfria kulventilerna går av för hackor.

När vi förstorade hålen för självlänsarna i sittbrunn passade vi även på att byta ut den plåt runt motorrumsluckan som var dålig.

Vi har även tittat närmare på en tidigare lagning av skrovet som gjorts strax akter om kölen och tyvärr upptäckt att svetsen verkar dålig. Vi har därför slipat ner den för att tydligare se hur den ser ut och för att eventuellt göra om den eller i alla fall delar av den. Typiskt att plåtjobben aldrig tar slut..

Dagens Haiku:
slangarna breddas
vattnet rinner fort igenom
en våg till får plats

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.