Vår första båt

Vår första båt

Inspirationssegling

UtrustningPosted by Kerstin Ljunglöf Thu, June 07, 2012 21:13:53

Emellan mekandet är det härligt att komma ut på havet en sväng. Säsongens första segeltur gick från Varberg till Varberg till Bua till Göteborg i varierande väder och vind. Tanken var att komma över till Läsö, men efter både åska och hagel och med vindar mellan 0-14 m/s kändes det trevligare med svenska vatten. Och vädret visade sig också dölja ett och annat orosmoment, en tromb siktades utanför Hallandskusten tidigt på lördagsmorgonen.Arkivbild från segling utanför Bermuda.

Seglingen begicks i en 35fots Hallberg Rassy, både större och lyxigare än Ash. Båten visade sig som förväntat segla riktigt fint i de något starkare vindarna och på öppet vatten. Hon har en tyngd och en storlek som gör henne trygg och stabil.

Varje båt är egen. De har olika förutsättningar från början på grund av modell och storlek, men de är även utrustade på olika vis och har små lösningar som alltid skiljer sig åt. Detta gör att varje båt är en källa till inspiration.På den, till skillnad från vår båt, segelklara Hallberg Rassyn hittade vi flera detaljer som vi gärna skulle vilja ha på Ash.

Dagens Haiku:
båten guppar sött
vågen hoppar och skvätter

solen skiner glatt


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.