Vår första båt

Vår första båt

Från Holland till Halland

TransportPosted by Kerstin Ljunglöf Thu, March 22, 2012 19:08:50

Distansen mellan Landskrona och Falkenberg är ungefär samma oavsett om man väljer fågelvägen, motorvägen eller havsvägen. Därför borde det inte spela någon större roll vilken av dessa vägar man väljer när man ska göra en transport däremellan. Ändå känns det så otroligt fel att lyfta upp en segelbåt på en lastbil och låta henne färdas över land. Det faktum att segelbåtar är en symbol för den ultimata friheten stämmer inte överens med vägräcken, viadukter, rondeller och rödljus. En segelbåt ska samsas med stormfåglar, albatrosser, valar och väder, inte med långtradare, motorcyklar, bilar och avgaser.

Det blev i alla fall tillslut en lokal fraktfirma som fick äran att lyfta hem vår Ash och nu befinner hon sig i ett hörn på Falkvarv i Falkenberg. Att fara så där onaturligt snabbt är självklart inte hälsosamt ens för en båt, men vi lovar att hon ska få stå kvar tillräckligt länge på varvet för att hennes själ gott och väl ska hinna ikapp hennes skrov.

Och nu när hon äntligen är hemma är det bara för oss att börja jobba. Steg ett är att hon ska få egna stöttor. De vi har nu är lånade och vi tänker att man kan tillverka ett gäng nya för egen hand istället för att köpa i butik.

Dagens Haiku:
snön smälter undan
skönhet spirar på varvet
havet är redo

  • Comments(0)//blogg.sy-ash.se/#post7