Vår första båt

Vår första båt

1a advent

ÄschPosted by Kerstin Ljunglöf Mon, December 03, 2012 20:24:20

Det börjar närma sig jul med allt vad det innebär. Glöggen ska tappas, bullarna lussas och klapparna slås. I denna juleanda tänkte vi därför passa på att slå in vårt allra käraste paket, vår Ash.

Vi tog oss ner till varvet med presenning och tamp, men kunde först inte hitta vår båt där hon tidigare stått. Hon hade krympt. En tidigare stor, ståtlig och stolt Ash syntes knappt längre i skuggan av den nya grannen och även om hon fortfarande är ståtlig och stolt, så känns hon knappast stor längre.

Vad som sker efter Ash:s välförtjänta vintervila är dock i nuläget något oklart. Vår tanke är ju att komma ut på haven igen och det så snart som bara möjligt. Tyvärr kommer inte Ash att vara redo riktigt lika snart som hennes besättning och därför har vi nu köpt en till Ash. En Ash som är betydligt mer segelklar och som kommer att flytta in på Bua Båtsällskap strax innan 2a advent.

Vi som ägare står nu alltså med inte mindre än två fantastiska stålverk som kräver kärlek, omsorg, puts och slip, men vem som blir Ash, Slash eller något på Tvärs är vi inte helt på klara med än. Äsch, vi kommer självklart att behålla vår Ash för att färdigställa om lite längre tid än strax, men först får vi leka TV-kockar och ha en färdiggräddad segelbåt att plocka fram när säsongen börjar närma sig.

  • Comments(4)//blogg.sy-ash.se/#post39