Vår första båt

Vår första båt

Det regnar in

SittbrunnPosted by Kerstin Ljunglöf Thu, August 02, 2012 21:15:12

Som tidigare nämnts tycker vi att det är onödigt att fästa den utrustning vi vill ha på båten med genomgående bult. Vädret har påmint oss om att vi vill ha en tät båt och arbetet med att täta båten har således startat. Vi har börjat med att svetsa igen de 50-tal hål som befunnit sig i rufftaket.

Arbetet med stuvfackslocken i sittbrunn har också fortsatt enligt plan..

..och arbetet med nedgångsluckan likaså. Tidigare var öppningen för nedgången onödigt stor och vi startade med att förminska det övre hål som är i rufftaket. För att få samma fina välvda form som resten av taket kapade vi till ett vinkeljärn som vi sedan kunde svetsa fast plåten på.

Vi bestämde oss tillslut för att vi vill ha en skjutlucka och kom på den fina idén att vi kunde använda skotskenorna till förseglet som skjutskena. Dessa fästa på ett plattjärn gjorde att luckan kom upp i lagom höjd. Travarna kom till användning även de, fast uppstyckade i mindre bitar och monterade på själva luckan. Luckan blev liksom skenorna i aluminium.

Den del av nedgångsluckan som är i sittbrunnsskottet ska fortsätta att bestå av två lösa delar. Vi tänker att vi antagligen kommer tillverka dessa i plexiglas då vi vill få in ljus i båten och vi vill kunna se ut. Vid dåligt väder är det alltid skönt att kunna se den som styr. Självklart får vi även sätta dit en kitschig gardin för att möjliggöra mörkläggning samt för att hindra insyn.

  • Comments(0)//blogg.sy-ash.se/#post33