Vår första båt

Vår första båt

Att slänga pengarna i sjön

ÄschPosted by Kerstin Ljunglöf Sun, February 12, 2012 12:33:29

Nu är det ju så att alla inte har råd att köpa en ny och fin (läs fungerande) bil. Eller i alla fall inte prioriterar en ny bil när valet finns att slänga pengarna sjön. Eller nja, kanske inte i sjön utan snarare på båten som så småning om ska flyta på sjön.

Det hände sig så här:

Där fanns hon en dag, vår Ash, på Blocket. Hon var av stål, hon var i lagom storlek, hon var prisvärd, hon skulle bli vår!

Projektet har egentligen hållit på ett tag, men det känns ju aldrig riktigt som verklighet innan man står där och har köpt sig ett problem. Så vi var snabba på telefon och en knapp vecka senare var vi nere i Skåne och tittade på båt. So far, so good!

Nästa helg då vi hade löst en eller två praktiska detaljer åkte vi återigen ner för att skriva kontrakt. Allt flöt *höhö* enligt plan tills vår älskade Saab blev svartsjuk och bestämde sig för att lägga av.

Äsch!

Istället för att fira båtköpet med kaffe och kaka hos världens underbaraste föredetta Ash-ägare, blev det nu ett himlans farande fram och tillbaka för att leta reservdelar till Saab. Det gick sådär..

Tur i oturen är att föredetta Ash-ägare faktiskt äger en verkstad, är otroligt hjälpsam och löser det mesta. Tre dagar senare kunde vi hämta en fungerande om än fortfarande lite skraltig bil, hämta segel och dynor att fylla lägenheten med och njuta av vi att vi har blivit med Ash.

HURRA! HURRA! HURRA!

  • Comments(2)//blogg.sy-ash.se/#post1