Vår första båt

Vår första båt

Förstärkning

InredningPosted by Kerstin Ljunglöf Mon, July 30, 2012 22:03:20

Sedan några helger tillbaka har förstärkning tillkommit. Fredrik har inte heller fyllt 30, men han är stark, händig, uthållig och smart.

Tack vare denna extra energi har arbetet accelererat och i denna nya högre hastighet har de första stegen mot en inredningsstomme hunnit tas. Förpik är försöksdel ett.

Svårt är att veta vad som är rakt. Det skulle vara ytters förargligt om det vid ett senare tillfälle skulle visa sig att båten endast går att sova i när den kränger. Vi har aldrig sett Ash i vattnet, men vi kan väl ändå utgå ifrån att vattenlinjen stämmer?

  • Comments(0)//blogg.sy-ash.se/#post29

Knökfullt med båtoholics

InredningPosted by Kerstin Ljunglöf Wed, February 15, 2012 20:35:16

Helgen firade vi på båtmässan tillsammans med resten av Sveriges båtoholics. Målet var inspiration tillsammans med några käcka tips. Tyvärr blir det ju mest så att man hittar en väldans mycket krafs man inte visste att man inte kunde segla utan. Det fanns mycket fina saker, ha-begäret är stort, men vi höll ändå hårt i plånboken. Steg ett är ändå att få båten i ytläge.

Vi passade på att kolla in några inredningar på segelbåter i storleksordning Ash och har funderat ett tag på hur vi vill ha det. Vi måste bestämma ganska snart hur vi tänkt att inreda så att vi kan flytta bottengenomföringarna till rätt plats. Vi ska bygga en ankarbox och vi behöver kök, jabsco, navigationsbord, stuvutrymmen, en härlig dubbelsäng, sjökoj och plats för motor. Vi har en del att jobba på..

  • Comments(0)//blogg.sy-ash.se/#post3